19 Temmuz 2016 Salı

Dikkat Dikkat! N'Golo Kante Evrilirken

İngiltere futbolu bu sezon yeni şampiyonluklara, bir o kadar da hayal kırıklıklarına kapılarını açmışken, taraftarın ve yönetimin iştahı kabarmış, yeni zaferleri kolluyorlar. Bu sezon Premier Lig de adını hafızalara kazıyan takım şüphesiz Leicester City'di. 
Üçüncülükle yetinen takım Tottenham'ı da es geçmemek iyi olacak. Üstelik bu takımda transferlere diğer takımlara istinaden düşük bütçelerle lige meydan okudular.

Bu sezon İngiltere; futbolun kalbinin attığı ülke olarak altını basa basa ispatladılar. Bir de mimarlar var. Malzemeyi verip, harmanlanmasını istersin, onlar üzerine kendi yeteneklerini de ekleyip ayak cambazlığının en büyük mimarlarından olmayı başardılar.
Vardy ve Mahrez başarıları ülke sınırlarını aşmışken, takımın 11 kişiden olduğunu hatırlatır, zaferin gizli kahramanları olduğunu net bir şekilde biliyoruz.



Leicester City'nin en gölgede kalanlarından biri de N'Golo Kante. Mali asıllı Fransız orta saha oyuncusu. Orta saha bir yana önlibero oynayabiliyor olması neden Leicester'ın ayrılmaz parçası yaptığının alameti farikası.
Çoğunlukla çocukluk yaşta başlayan futbolculuk hayatı Kante için epey geç bir zamanda olacaktı. 22 yaşındayken başlayan profesyonel futbolculuk kariyerine Fransa'nın kıytı köşelerde kalmış (4. lig takımlarından) US Boulogne ile açılışı yapar. Çok sürmez...

1 yılın sonunda 2 basamak yükselerek 2. lig takımlarından SM Caen'e transfer olur. Öyle şaşalı paralara değil. Deyim yerindeyse karın tokluğuna ve de uğruna yaşını umursamadan yaptığı futbol için transfer olur. (Bonservis bedeli olmadan) Burada da pek vakit kaybetmez... 
1 yılın sonunda Ranieri'nin alt lige düşmekten son dakika golü ile kurtardığı Leicester City takımına transferini sağlar. İngiltere olunca işin içinde paralarda konuşur. 

9 milyon Euro bedelle Fransa'nın kuzeyine epeyce kuzeyine, futbolun beşiğine yaşam maçındaki en etkili asistini yapar. Onun bu üstün başarısı, en çok pas yapan, en çok koşan, top çalan.... kendi mevkisinde ne kadar başarılı istatistik varsa karşısında N'golo Kante ismi yazılı.
Kante'nin enerjisi, dinamizmi bilhassa Ranieri'yi hayrete düşürüyor. Bu onun aynı zamanda ilk 11'deki kilit oyuncu da yapıyor. 

Şimdi, şimdiyse Fransa Milli Takımında enfes hareketleriyle maça damga vurabiliyor. Her an her yerde çıkma potansiyeline sahip. Tıpkı Ranieri'nin dediği gibi "bazen formasının altında motor mu var diye bakmayı düşünüyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.