22 Temmuz 2016 Cuma

Takım Olabilmek, İşte Bütün Mesele Bu... Team Sky!

Her ne kadar yalnızmış gibi dursa da gizli bir takım oyunudur, pedala basmak. Finiş çizgisinden ilk geçen oyuncunun sevincine bir bakın, yolun sonunda takımıyla kutlar. Bisiklette takım olmayı başaran ender takımlardan biri de "Team Sky". 
Bisiklet için, Birleşik Krallık hedefler  ortaya koydular ve İngiltere'de futbol dışındaki sporlarda da başarıyı konuşabilirizi iddia ettiler. Açıkçası başarılı da oldular, olmaya da devam ediyorlar. 

2008 yılında BSkyB şirketinin sponsorluğunu alarak inşa etmeye başladılar. Yanlarına BSkyB başkanını (David Brailsford) bisiklet tutkunu yaparak devam ettiler. İşler tıkırında... Kısacası her şey yolunda ilerliyordu.
Ancak daha büyük mesele vardı. Takım kuruldu, peki takımı kimlerden oluşturacaklardı? Team Sky'ın asıl amacı genç yetenekler yetiştirerek erkek takımı oluşturmaktı.



Planlarındaki 6 bisikletçi ile anlaşmaya vardılar. En başta bisiklet için doğmuş Chris Froome'ı takıma aldılar. Ardından Geraint Thomas, Steve Cummings, Russell Downing, Ian Stannard ve Peter Kennaugh'tan kurulu bir İngiliz takımı oluşturdular. Diğer takımlardan farkını da dile getirdikleri "rekabet gücünü sağlamak" ile açılım yaptılar. Daha da fazla eklemeler yaparak takımı meydana getirdiler. 

2009 yılıyla remi olarak kurulmuştu. Ve bu yıl 4 sene sonra ise en önemli bisiklet turunu kazanmışlardı. Fransa Bisiklet Turu bisikletçilerin, takımların ve diğer organizatörlerin korkulu rüyasıydı, Team Sky için hedeflerinden bir tanesiydi sadece. Hemen kurulduklarının ertesi yılında. Avustralya'da 1. ve 2. koltuklarda Team Sky ismi yazılıydı. 
Böylece yavaş yavaş diğer yarışlara davet edilmeye başlandı. Öyle ki hayal kırıklıkları da yaşanmadı değil. Yinede bir sezonluk geçmişe bakıldığında 50 koşudan 22'sinde podyumu görmüşlerdi. 

İsimlerini yalnızca Avrupa yollarında duyurmanın çok ötesindeydiler. California Turuyla yarışların keyfini çıkaran bir takım olduklarını ispatlarcasınaydılar. Britanya Takımı yalnızca zafer sarhoşluğu için değil, gerçeklerin ve mücadele ruhunun da içinde yoğrulmuştu.
Sergio Henao'nun tespit edilen anormal değerler sonucunda doping kurumuyla başı biraz dertte. Lakin Team Sky'dan destek gecikmedi. Bunların üstesinden gelirken son Tour de France şampiyonu Chris Froome yaptığı harikulade atakla tekrardan sarı mayoyu sırtına geçirmeyi başardı.
Team Sky'ı Froome sırtlıyor gibi görünse de işte bütün mesele bu "takım" olmak ya da olamamak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.