8 Temmuz 2016 Cuma

Peri Masalı Değil, Gerçekler.

Hayatın büyük bir cilvesi "para kazanmak." Sporcuysanız çok da dert olmayan bir durum. Bunun için profesyonel bir oyuncu olmak şart. Ve biraz yetenek. Gerisi medyanın şişirmesiyle dünyaca ünlü bir yıldıza dönüşüverir, cepleri dolabilir. Bilhassa futbolcuların kazanacağı paralar düşünülünce ciddi miktarlardan bahsediliyor. Keza NBA'de oynayan basketbolcular içinde aynı rakamlar geçerli.

Bunun dışındaki sporlar için mütevazi meblağlar söyleyebiliriz. Pek çok şey söyleyebiliriz. Bir de bu konuda affetmeyen tenisçiler var. Efsane olmuş, olma yolunda tenisçiler... Grand Slam'leri silip süpüren, özel turnuvaların özel oyuncuları olarak diğer sporculara taş çıkaran tenisçiler. Federer gibi.
Lakin konumuz Federer değil. Konuğumuz Marcus Willis.



Açıklık getirelim. Dünya sıralamasında 772. sırada. Şimdilik. Marcus Willis hikayesi çok sıradan. Turnuvalarda gösteremediği başarılardan dolayı tenisi ve İngiltere'yi bırakıp Amerikan rüyasını gerçekleştirmek için taşınacaktı. Çünkü yaşam standartlarını gerçekleştirebilmek adına para kazanamıyordu. Günlük kazançlar anını kurtarıyor, bir sonraki gün onun için hayatta kalabilmek mücadelesi demekti. 

Ailesinin zoruyla hem ülkesinde hem de tenisle kalmaya karar verdi. İlk işi de saati 30 sterline tenis dersleri vererek geçimini sağlamaya başlamaktı. Normalde bir sezonda turnuvalardan 220 sterline yakın para kazanan Willis'in kaderi bir anda değişti. 
Dünya 22 numarası Scott Clayton Antalya'da düzenlenen organizasyonuna sonunda ülkesine dönmek için bilet bulmayınca, Wimbledon başvurularını kaçırdı ve sıradaki isim ve oklar Marcus Willis'i gösteriyordu.

Willis üst üste kazandığı maçlar sayesinde Wimbledon'daki elemelere katılma hakkı kazandı. 1. turdaki rakibi Berankis'i 3-0'lık üstün bir oyunla geçince kimdir bu Willis soruları dolaşmaya başladı. Ancak ne var ki bir sonraki raket "Ekselansları" asla affetmez, üstelik bu yıl Grand Slam oynayamamışken, deyim yerindeyse iştahı açıksa affetmez.

Karşılaşmayı tribünlerin tamamen doldurduğu, oyunun sonucundan çok, şov maçı gibi oynanan keyifli maçı 3-0 Federer kazandı. Seyircilerden alkış alan tek başına Federer olmadı. Wimbledon öncesi darboğazda olan Willis her ne kadar bir üst tura çıkmasa da 50 bin sterlinlik parayı cebine attı.
Tabi sıralamada da 400 basamak yükselerek. Willis'e peri masalı yaşıyor diyen, hayatının gerçeklerini yaşıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.