20 Mayıs 2016 Cuma

Erkek Basketboluna İnceden Selamlar

İkincilik, sonunculuk gibi midir? Bu soru çokça tartışmalara konu olmuştur. İkinci olmak illa ki derece ve rütbe açısından da değil. Yoruma açık bir ikincilik, futbol dışında kalan sporlar... Tam anlamıyla ikincilik için kozlarını paylaşıyorlar. Mesela basketbol yerinde bir örnek. NBA'in basketbol şöleni olduğunu biliyorsak Avrupa basketbolu en nihayetinde üvey evlat muamelesinden kurtulamıyor. 

Şansını daha da zorlayanların ligi var WNBA. Hemen yanı başındaki ligin inanılmaz maçlarını görmezden gelinmesi, erkek hegomanyasının altında kayıp gitmesi "haksızlıktır." Benzer koşulların sınavını vererek bu lige katılabiliyorlar. Kırılan bu hakimiyet için teşekkür edilecek bazı kişiler var elbet. 
Cheryl Miller, Lisa Leslie kadın basketbolun yapı taşlarını oluştururken, WNBA'in erkek basketbolundan sıyrılmasının emektarlarındandır. Hanımefendi görüntülerinin altında son derece güçlü fiziği ve izlenmesi zevk veren sporculardan. Günümüzde bu bayrağı eline alan ise Diana Taurasi'den başkası olamaz. Uluslararası anlamda.



Sadece kadınlar arasında da değil, çoğu NBA oyuncusunun yanında gösterdiği oyun ve estetikle cezbediyor. Phonix Mercury takımı tarafından 1. sıradan draft edilen Taurasi aynı yıl "yılın çaylağı" ödülüyle önünü açtı. Rakipleri şansız sakatlıklar ile boğuşurken, o bir maçta 47 sayı atarak hem lig rekorunu egale etti hem de All-Star kapılarını açtı. Katie Smith'in çoğu rekorunu alt üst etmek için parkeye çıkmadı. WNBA macerasına şampiyonluklarını ekledi ve olmazsa olmaz MVP ödülünü aldı. 

Yeteneği sınır tanımayan kapasitesiyle NBA takımları içinde oynasa şaşırmayacağımız oyuncu kıvamında. Yaptığı bloklar listeye 1 numaradan giriş yapalabilir. Listeye sıkıştırılması gereken dripling'leri unutmamak gerek. O basketbola hayat verirken artık soluğunu Avrupa'da almak istedi.
İzleyicilerin yakından takip edebilmek için sunulmuş bir nimet. Rakipleri için şüpheliyim. Avrupa için sinyallerini veren Taurasi, takımların transfer için koştuğu, savaş alanından ibaret. 

Söz hakkı Taurasi'de olunca gülen taraf Ruslar oldu. Önce Dianmo Moskova ardından Spartak Moskova ile peş peşe Euroleague şampiyonluğu yaşadı. Ardından Türkiye macerası başladı. Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray formalarıyla ortayı buldu. Ne var ki Gülen taraf olmadan 2012 yılıyla Avrupa basketbolunun devi UMMC Ekaterinburg'a transfer oldu.
Hiç şaşırmayacağınız şampiyonluklar kaldığı yerden devam ediyor. Yaptığı bloklar Lebron James'e attığı sayılar ve duruşuyla Curry'e inceden selam gönderen Diana Taurasi kadın basketbolunun "özelinde" bir yorum katmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.