17 Mayıs 2016 Salı

Yeni Şampiyon Evrilirken; Leicester City

Çok güzel bir söz vardır; "Nereden, nereye..." Elinde olmayan nedenlerle ya da belki olan, hayatları değişen, değişmekte olan bir şekilde yolunu bulmayı başaranlar, rötarlı da olsa "yapabiliriz" diyenler için bir cümle.
İçinde çokça fırtınalı hayatları barındıran aynı zamanda. Artık açık konuşma vakti geldi. 

Bir çok takıma, teknik direktöre, futbolcuya veya futbolda takım tutmayan kimilerine ilham kaynağı oldular. Bir yanda dürüstlüğü, açık sözlülüğü ile Claudio Ranieri bir tarafta kenetlenmenin inanmanın, azmin mucizesini yaratanlar, Leicester City oyuncuları.
Futbolla ilgilenmeyenlerin dahi kulak misafiri olduğu takım. Bir önceki sezon küme düştü düşecek derken ayakta kalmayı başardılar. Ve bu noktada başladı onların yazdıkları...


Tüm oyuncular idari kadro sezonu ligde kalmanın "başarısı" ile evlerine giderlerken bir sonraki sezonun "başarısı" çok farklı tatlarda olacaktı. İşin aslı buna kimse inanmıyordu. Menajerleri Ranieri ihtimal dahi vermezken, ne değişti?
Bize bu sorunun cevabını verdiler. Bir iki kelama sığdırıp çıkılacak konu değil. Onlarda öyle yaptılar; galibiyetlerini, dev takımları geride bırakarak liderlik koltuğuna kurulan tilkiler oynadıkları futbolla dillere destandılar.

Kadroya bakıldığında son derece mütevazi bir takım. Artık değil. Mahrez ve Vardy başta olmak üzere açık arttırma misali takımlardan teklifler yağıyor. Kimin umurunda ki. Vardy ve Mahrez'e gelirsek... Çok daha iyi form ve hava yakalayan ikili adeta patlama yaptı. Ligin başladığı gün, Vardy ilk golünü attı. Tabi bu çok önemli bir haber değil. Hatta hiç değil. 1 hafta, 2, 3, 4...
Bilakis haftalar beraberinde golleri getirince top 10'da 1 numaraya taşıdı. Gol krallığından Harry Kane ile yaşanırken aynı zamanda liderlik koltuğu için kemik sesleri duyuluyordu. Herkes oyunculara hücum ediyorken unutulan ya da sessiz kalan Ranieri gerçeği ortadaydı.


Beklenilmeyeni, onda sadece ligde kalmaları için beklenti yüklenirken B planı devreye girdi. Şampiyonluk yolunda ilerleyen Leicester City bazı küçük transferlerde gerçekleştirdi. Gökhan İnler, Napoli'den kadroya dahil olan sadece 7 maç forma şansı bulan Gökhan, şampiyonlukta pek fazla katkı sağlayamadı. Kemikleşen kadro, formda olan oyuncular, yedekleri ve transferin elini kolunu bağladı. 

Ligin başında "takım" olmuşlardı. Chelsea-Tottenham maçının beraberliği Leicester City'nin lider bitireceğinin garantisiydi. Ve o anlar; oyuncuların gözünden sevinç çığlıklarıyla belirdi. Doğrusu sonuna kadar hak ettiler. 
Bu yazı kimsenin beklemediği, hegomanya cumhuriyetinin yıkılışını... Tıpkı bir zamanlar Bursaspor gibi!
Leicester takımının son dönemde geçirdiği evrimi içermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.