7 Mart 2019 Perşembe

Hoş geldin Larkin


Belki de yazma konusundaki sicilimi hatırlayarak işe koyulmam gerekiyordu. EuroLeague başında, epey hareketli geçmeye namzet transfer dönemini ve performanslarını zaman zaman yazmaya kalkışmıştım ama araya bolca işyeri görevi, biraz tatil, biraz başka şeyler ve elbette tembellik girdi. Şimdi ligin en önemli dönüşü vesilesiyle hesabı kapatmak istiyorum. Biraz transferlere, biraz eldekilere bakarak ve Anadolu Efes’in yeni transferine öncelik vererek başlamak farz-ı mahal…

Hikayelerden yalnızca biri, Miami’nin eski öğrencilerinden, oyun kurucusu Shane Larkin’e ait. Lise öğrenimini Dr. Phillips High School’da gören Shane Larkin, lise kariyerinde 18.8 sayı, 6.4 ribaund 6.3 asist ve 3.5 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti ve Scout.com tarafından en iyi 30 oyun kurucu arasında gösterildi. Üniversite için birçok okuldan teklif alan Larkin, DePaul University’de karar kıldı ancak ilk yılından önce transfer talebinde bulunarak Miami’ye geçti. İşte onun parke serüveni böyle başlamıştı ki Efes’e gelene kadar…

Beyzbolun şöhretler müzesine kabul edilmiş bir shortstop, bir Cincinnati Reds efsanesi Barry Larkin’in oğlu. Böyle doğal bir yeteneği babasının nadiren yıldız çıkaran pozisyonunda harcayamazdı, ondan iyi bir vurucu çıkarmak için kolları sıvamıştı.
Her bahar antrenman sahasına doğru yola koyulduğunda, sezona formda girmekten çok bunu amaçlıyordu. Artık çantasının içinde başka bir top olduğunu bütün oyuncular biliyordur, Barry’nin küçük oğlu bir karar vermiştir. İşin aslı, bunu en son kabullenen Barry olacaktır.


1.78 boyuyla Shane hiçbir NBA gözlemcisinin rüyalarını süslemiyor. Ancak şeytanın bacağını kıracağını da çok iyi biliyor. Cılız fiziğiyle tezat içeren bir dominasyonla Stephen Curry benzeri bir hava yaratırken ilk adımını atmış olabileceğini düşündürdüğü EuroLeague yürüyüşünü başlatabilirse durum değişecek. Değişmeyecek tek şey var: Yaptığı her olumlu hareketten sonra kamera, tribünde beyzbol şapkasıyla onu izleyen babası Barry’ye dönecek.

2013’te NBA Draftı’nda Atlanta Hawks tarafından draft edildi ve hakları Dallas Mavericks‘e takaslandı. Sonra New York’un bölgelerini gezerek Mavericks ve Brooklyn Nets takımlarında soluklanıp, 2016-2017 sezonunda Baskonia formasıyla Avrupa’ya adım atmaya karar veren Larkin, bir önceki sezon Final Four oynayan Baskonia‘da takımdan ayrılan Mike James ve Darius Adams’ın boşluğunu doldurmaya çalıştı.

2017-2018 sezonunda şansını bir kez daha NBA’de denemeye karar veren Shane Larkin, bu kez Boston Celtics formasını sırtına geçirdi. Kyrie Irving’in sezonun ikinci yarısıyla birlikte parkelerden uzak kalmasıyla daha daha çok şans bulan Larkin, çıktığı maçlarda başarılı ortalama yakalamayı başardı. Ancak Avrupa onu çağırıyordu.
2018-2019 sezonu başında Anadolu Efes‘e imza attı ve tüm istatistikler ve ilk dörde girme yolunda büyük bir “tik” atmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.