14 Mart 2019 Perşembe

Clippers’ın Yolu; Montrezl Harrell


Bu sezonun formda, sürpriz takımı ve ismi olan Los Angeles Clippers’da en dikkat çeken isim olan Montrezl Harrell, hem oynadığı basketbolla hem de saha içi hareketleriyle herkesin takdirini kazanmış durumda. Ancak benim bu yazıya başlamamdaki sebep geçen haftalarda çıkacağı maç öncesi ayakkabısı ile görsel şova dönüştürmesinden. Tahmin edersiniz ki geçen haftalarda kaleme aldığım Bob Marley…
Saha içindeki hırs ve isteği takıma pozitif olarak yansımakta aynı zamanda takım arkadaşlarıyla uyumu da belirgin bir şekilde gözükmekte olan Montrezl Harrell şimdiden gönüllerin MVP’si olmayı hak ettior.

26 Ocak 1994’te Güney Karolina’da doğan Harrell, basketbol ile de gene aynı yerde lisede tanıştı. Ardından askeri yatılı okul olan Hargrave Askeri Akademisi’ne gitti. 2012 yılında Amerika 18 yaş altı milli takımı ile birlikte Brezilya’da altın madalya kazanan Harrell gittiği askeri akademi de oynadığı basketbolla dikkatleri üzerine topladı.
Bu parlak sezonundan sonra Virginia Tech’in koçu olan Seth Greenberg ile anlaşan fakat Greenberg’in Virgiana Tech’ten kovulmasıyla anlaşması da suya düşen Harrell, Louisville Cardinals ile sözleşme imzalayarak kolej basketbol kariyerine başlamış oldu.

Louisville Cardinals’ın Syracuse ile oynadığı final maçında 20 sayı atarak takımının kazanmasında yardımcı oldu. Bu başarı ile birlikte Harrell’ın kolej liginde ismi duyulmaya başlandı ve 2013-2014 sezonunun öncesinde “John R. Wooden” ödülüne layık görüldü.
Kolejdeki ilk yılında gelen bu başarı adeta ikinci yıldaki gelecek olan başarıların habercisiydi. Ortalamanın üzerinde, istatistiklerinde lider bitiren Harrell NBA seçmelerine gitmeyip NCAA’de kalmayı tercih etti. 2014-2015 sezonunda da 35 maçta ortalama 35.1 dakika süre alan Harrell, aynı sezonda “The Karl Malone” ödülünü kazandı ve bu ödülü alan ilk basketbolcu oldu.



Kolejdeki başarılar ile dolu üç yıldan sonra 2015 NBA seçmelerine girmeye karar verdi. En nihayetinde havada kapılmayacaktı belki ama önceden onu defterine yazan isimlerde belliydi. İkinci tur 32.sıradan Houston Rockets tarafından seçildi ve üç yıllık kontrata imza attı. Bu şekilde Harrell’ın NBA macerası başlamış oldu.
Ardından şu anki takımı olan Los Angeles Clippers karşısında çıktığı maçta da 29 sayı kaydederek kariyer rekorlarından birini daha elde etmiş oldu.

Montrezl, Rockets’taki son senesinde ise takımda kalıp kalmayacağı soru işareti iken Los Angeles Clippers’tan Chris Paul’un Rockets kadrosuna katılmasıyla birlikte Patrick Beverly, Sam Dekker, Darrun Hillard, Lou Willliams’la beraber Clippers’ın yolunu tuttu ve Harrell’ın Clippers macerası da bu şekilde başlamış oldu.
Sadece hücumda değil savunmada da etkili bir performans gösteren Harrell, bulduğu isabet yüzdesi ile şu an ligde dördüncü, hücum ratinglerinde altıncı ve blok sıralamasında da onuncu sırada yer alıyor.

Kolej yıllarında tam bir Jeff Green hayranı olan ve favori takım sorulduğunda Oklahoma City Thunder cevabını veriyor geleceğin forveti. Tam bir ayakkabı tutkunu olan Harrell, Montrezl verdiği röportajda sezon boyunca maçlarda (ilk ve ikinci yarı farklı ayakkabılar giymekte) en az 200 ayakkabı giydiğini ve kendi ayakkabı koleksiyonunun yaklaşık 1000 çift ayakkabıdan oluştuğunu söyledi. Ve bunların sıradan ayakkabılar değil özel yapım (ünlü çizgi dizi Simpsons model ayakkabısı bile var) olduğunu eklemesi Harrell’ın nasıl bir koleksiyon tutkunu olduğunu anlatmaya yeter ve artar bile. Gelecek neler gösterecek öyle değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.