26 Temmuz 2018 Perşembe

Kazanmak ya da Kaybetmek...

Kazansalar da kaybetseler de olay olacak. Söyleyecek çok bir şey yok, yıldızlar, taraftar, futbol sevgisi, her şey burada toplanıyor. Her maçtan önce de mutlaka bir hikaye anlatılacak. Erken elenince turnuvanın tadı tuzu kalmayacağını düşündüğümüz takımdan tutunda, yıllardır hasret olunan takımlara… Ve bir de Dünya Kupasına katılamayanlar…

Fransa'nın şampiyonluğu göğüslediği 2018 FIFA Dünya Kupasında birçok favori takım vardı. Almanya, Brezilya, Portekiz gibi takımların favori olarak gösterildiği 2018 Dünya Kupasında taraftarlar ve oynanan futbolla adeta sürpriz yaşadı.
İddialı olan pek çok takımın kupaya erken veda etmesi, hatta Almanya gibi bazılarının gruptan dahi çıkamaması beklenenin aksine daha çekişmeye ve heyecana sürükledi. Ancak unutulmamalı ki futbol favori kişilerin ya da kulüplerin oyunu değildir. Öyle de oldu!

Bu takım oyununu, o hissiyatı karşıya veren bir basamak daha ileriye gidebildi. İçlerinden hemen hemen finale kadar yükselme ihtimali var dediğimiz takımlar yarı finalde buluştular. Üçüncülük maçı dahi final tadı veriyordu. Belçika ve İngiltere stratejik ve grup şanslarını değerlendirerek bu sinerjiyi gelecek yıllara bıraktılar.



Takımları güç sırasına göre değil, televizyon kumandanızla olan ilişkilerine göre sıraladık demiyoruz bu yıl. Çünkü gerçekten de o lezzeti aldık. Unutmayın ki, bu sene derdi şampiyonluk olmayan takımlar ve oyuncular da yok değildi. Başka şeyler.

Nijerya, Senegal ve Japonya takımları fazlasıyla dikkat çekici ve renklilerdi. Çevreciler ve dans figürleriyle, yeni yetenekleriyle dünyaya açıldılar. Bunu da kabul etmek gerek. Ve bu dünya kupasının kazananlarından genç isimlerde parlıyordu. Aslında onlar çıkışlarını çoktan yapmışlardı lakin bu çok farklı.

Turnuvada en dikkat çekici oyuncu, taraftarların ve futbol yorumcularının fazlasıyla ilgisini çeken, genç yaşına rağmen yeşil sahalardaki profesyonelliğini gerek hızıyla gerek attığı şık goller ve yaptığı asistlerle fazlasıyla gösteren aynı zamanda turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilmeyi başaran Kylian Mbappe oldu.
Mondragon’un elinden alarak, Mısır takımının 45 yaşındaki file bekçisi Essam Al-Hadary Dünya kupasında forma giymiş en yaşlı oyuncu olarak rekoru kırdı. Dünya Kupası boyunca 6 gol yiyen Belçika’nın kale bekçisi Thibaut Courtois, turnuvada en iyi kaleci olarak seçildi. Belçika, gerçekten de sürpriz takım unvanını sonuna kadar hak ediyor.

İngilizler, 2018 Dünya Kupasında ilkleri başaran bir diğer takım. Brezilya ve Almanya’yı ise hayal kırıklıkların takımları olarak başı çekiyorlar. Neymar’ın topla şov yapmaktan başka bir şey yapmadığı, Almanya ise disiplinli ve takımsal olarak bütün halinde adeta bir makine gibi çalışan bir takım olarak görülüyordu ancak Almanlar turnuvaya erken veda etmeyi geçin gruptan zor çıktı.
Bir diğer önemli figürse, “VAR” Video Hakem Teknolojisi. Bu teknoloji adeta yeşil sahalardaki kader değişim aracı. 22 penaltı atışının gole dönüştüğü hesaba katılırsa VAR sisteminin takımların kaderini belirlemesi yönündeki etkisi ortada…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.