2 Ağustos 2018 Perşembe

Yeni Reçete Meksika Kadın Buz Hokeyi Takımı

Reçeteleri çok severiz. Doktorların el yazıları olarak başladıkları yolculuklarını eczanelere taşıyan kişi olarak genelde heyecanlı oluruz. Biraz da meraklı. Orada okuyamadığımız bir şeyler yazılıdır ve bu her zaman orada okuyabileceğimiz bir şeyler olmasından heyecanlıdır.
Meksika, çoğunlukla futbolun ağırlıklı olduğu bir ülke olsa da standartların dışına çıkmayı severler. Kadınların da hakimiyet sağlayabilecekleri bir buz hokeyi takımı neden kurulmasın ki!

Meksika’da işlerin iyi gitmesi sık görülen bir şey değildir. Sakatlıklar, elde tutulamayan genç yıldızlar, kötü yönetimler derken ortaya çıkan spor haberleri hakkında yazılmış birçok yazı bulabilirsiniz.
Lakin kara talihi değiştirecek vizyon sahipleri de kahraman olarak ortaya çıkacaktı.
2012 yılında kurulan Meksika Kadın Buz Hokey takımı yeni demeden büyük ses getiriyorlar.
Ülkelerine dünya şampiyonu olarak döndüğü günlerde takım reçetesini çıkarmıştı çoktan. Ne lazım? Ne yapmalılar?

Ekibin neredeyse 20 yaş altı bir kadroya sahip denilebilir, beş veya altı üst düzey oyuncu eklenerek daha güçlü bir takım haline dönüştü. Düşünün ki, sadece kurulalı 5-6 yıl olmasına rağmen  2017’de İspanya'da düzenlenen U18'lerde beş Meksikalı kız görmeniz mümkündü. Bundan mütevellit önümüzdeki yıllarda daha yüksek bir seviyede rekabet edebileceğine dair göz dağı veriyorlar. Kaçınılmaz olansa çok fazla potansiyele sahipler.




Her sene takımda önceki sezonlara göre büyük farklılıklar var. Daha az hata yapan, daha fazla ikili oynuyorlar ve artık birbirlerini daha iyi tamamlayan genç bir kadroları var. Ama en önemli fark buz hokeyinin bazen aslında ne kadar basit bir oyun olduğunu hatırlatırcasına alınan sayılar. 2017 sezonunda şampiyon olurken fazlasıyla ironik olarak tek bir takım yenildiler. Tahmini çok zor değil, Türkiye.
Meksika çoğu unsurla mücadele ederken, ülkenin gurur kaynağı futbol… Ülkenin futbol takımları, nispeten nahoş bir döneme dayanarak, buz hokeyi antrenörü De la Garma’ya göre de; Turnuva kazanan bir kadın takımının her seviyede insanlara ilham verdiğini açıkça stratejisiyle ortaya koymaktan çekinmiyor.

Esasında belli bir çevreyle sınırlı değil ilham güçleri. Dünyanın dört bir yanından birçok hayranı kazandı. Kızlar çok fazla tutkuyla, çok fazla kalple oynuyorlar ve insanlar buna cevap veriyor. Takımın en sağlam ve deneyimli ismi kuşkusuz  Monica Renteria ve onu izleyen Claudia Tellez. Bu isimler sayesinde daha umutla ülkesinde yayılacak bir spor arenasına dönüşüyor.

Yine de eldeki dereceye aldanmıyor Meksikalı Kadın Buz Hokeyi takımı. Ancak şu an buz hokeyi takımı hakkında söylenebilecek tek şey size doğru reçetenin doğru zamanda, doğru oyuncularla oynanmasından geliyor. Meksikalılar yeni bir sevgili bulmanın heyecanını yaşarken, futbolu yani eski sevgilisini haftada birkaç kez başkasının kollarında görecek, hayat devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.