25 Şubat 2020 Salı

Fırtına Sörloth


Sıkıcı olun. Evet yanlış duymadınız sıkıcı olun. Fantezi futbol adı fantezi diye fantezi üretmenizi gerektiren bir yer değildir. Çok seksi seçimler yapıp “Abi bu sene patlayacak bak görürsün, dağıtacak ortalığı yakıp yıkacak” diye herkesin ilgisini çeken seçimler yaparak iyi bir iş yapmış olmazsınız.
Büyük riskler büyük ödüller getirebilir elbette ama adı üstünde risk. Biri patlamazsa öbürü patlar. Seksi olacağım diye ucuz ve sonunda rezil olursunuz. Kimi seçmeniz gerekiyorsa onu seçin.

Misal Alexander Sörloth, Trabzonspor’u seçmek için hiç de cazip biri değil. Seçin. Hiç çekinmeyin. Zaten söylememe gerek yok ama yeri gelmişken belirteyim. Sakatlık riskine fazla girmeyin. Genelde risklere girmeyin de sakatlık riskine hemen hiç girmeyin.Peki ya Sörloth için ne demeli? 
Futbol mesleği ise ailesinden kalan bir miras. Babası Göran Sörloth’te Norveçli eski futbolcu ve oğlu gibi forvet pozisyonunda oynuyordu. Hatta biraz daha samimi ve fantezi yapmak istersek; Baba Goran Sörloth’u bir sezon yani 1993 - 94 yılında Türkiye’de Bursaspor’da forma giydiğini hatırlamadığınızı tahmin edebiliyorum.

Su götürmez bir gerçek ki, pek de futbol ülkesi olarak bakılmıyor Norveç’e. Ancak son yılların istatistiği sizi epeyce şaşırtacak düzeyde. 2020’nin Mayıs ayında, Karadeniz’de büyük bir ihtimalle bir köfteci de bir akşam... Sörloth, şampiyonluk yarışında lider çıkabilmek adına şampiyonluk golü için Cemil Usta sezonuna teşekkür konuşması yapmak üzere sahneye geliyor. Kale bir kez daha havalanırken, Trabzonspor tarihine de uzun aradan sonra şampiyonluk rekorları gelecek mi? Emim ki bunu dileyen nice taraftar var ve bunun gerçeği yansıtabilmesi için kısa bir süre kaldı.


Sörloth bu tarihi yazabilmek için takımına fırsat tanıyor lakin kendisine de! Ama perde arkasında neler yaşandı bir oradan başlamak gerekir.
Alexander Sörloth’in kariyerine gelinecek olursa, futbola Norveç takımlarından RBK Alt yapısından başladı. Ardından Rosenborg’tan Bodo Glimt’e kiralık, ve sonrasında Hollanda kulübü FC Groningen’e ise 550 bin Euro karşılığında bonservisiyle satıldı. Buradan da Danimarka takımı FC Midtjylland’a 450 bin Euro’ya satılan Sörloth, 2017 - 18 sezonunda İngiliz ekibi Crystal Palace’ye ise 9 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Oyuncu Crystal Palace tarafından geçen sezon Belçika ekibi KAA Gent’e 350 bin Euro karşılığında kiralandı. Sonrası malumunuz.

Buraya kadar bu sarmal klasik bir sporcu geçmişinden ibaret olsa da, Trabzon şehrine bambaşka bir özgeçmiş yazarak başladı.
İlk Süper Lig sezonuydu ama epik bir sezondu. Bana öyle gelmişti belki sadece, ama dinleyin biraz daha. Henüz sonuçlanmadan hüküm kesmemek bizim ligimiz için sağlıklı olacak. Nispeten kadife bir sol ayaklı santrafor, sol açık. Premier Lig sevdasına tutunabilmek adına, form tutturmak kolay değil. Sörloth'un İngiltere kariyeri Cenk Tosun'unki ile tamamen paralel. Falcao'nun bile zorlandığı bir lig. Başarılı olabilmek için birçok şeyin altından kalkabilmek gerekiyor ve en başında da Süper Lig’de ispat ederek kendine yol açmak gibi.

Konuşmayalım hakikaten, atıp tutuyoruz zaten. Biraz daha veriye ihtiyaç var, biraz daha içine girmek lazım işin. Bir futbol izleyicisi olarak salt haliyle izleyelim Sörloth’u. Özel bir sene olsun fırtına çocuk için. Yirmi yılda hayatında çok fazla şey değişmiştir eminim, ama futbol onun hep tutksu olarak hep oradaydı. Şimdi sessizce sonuçları izleme zamanı tabi buna Sörloth izin verirse.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.