14 Şubat 2019 Perşembe

Tak Şu Yüzüğü Şampiyonluğa


NBA’de hazır All-Star gündemi işgal ediyor bahanesiyle 16 senelik NBA kariyerinde 3 ayrı takımla, toplamda 7 şampiyonluk kazanmış ve bunu 3 ayrı takımla başarabilmiş iki isimden birine gidelim. Bu isim elbette ki Bill Russell değil! Çünkü o sadece Boston takımı ile 11 şampiyonluk kazanmış bir efsane. Cümlenin öznesine yakışacak isim Robert Horry’den başkası olamazdı.

Lakers her felaketin, her ölümcül darbenin altından en parlak zaferlerle kalkan bir camia. Her takımın belli bir başarı grafiğiyle lig tarihine yayıldığı malum. 7 sene playoff dışında kalmak veya 7 sene şampiyon adayı olabilmek neredeyse imkansız. Fakat Lakers… Doğal sebeplerle, müspet ilimlerle açıklayamayacağımız bir fenomenle karşı karşıyayız.
İşte onlardan birine şahitlik etmek üzere 2000-2001 ve 2002 yılları arasında Horry ile beraber arka arkaya aldığı şampiyonluklar ve hala kırılamayan performanslar…

Elbette ki sıcak iklim, büyük şehir, melekler şehrinin her köşesinden fışkıran Holywood şöhretleri ve iyi yöneticiler gibi pek çok faktörü unutmuş değilim. Ancak yüreğini koyan bir oyuncu düşününce ilk akla gelen isim pek ala!
Lakers takımından hemen önce Rockets takımıyla yine seriye bağlayarak 1994 ve 1995 sezonlarının açılışını yaparak yüzüğü parmağına geçirecekti.




Horry’nin yüzleri güldüren bir anısı da NBA tedrisatından geçmiş tecrübeli bir oyuncuya rağmen bazen tatlı anlarda parkede kalıveriyor. NBA finalleri esnasında maç sırasında ayakkabısı çıkan yine ilk oyuncular listesine adını yazdırıyor. Şut stili olan ve bunu avantaja çevirmenin yanında genellikle üçlükleri deliksiz sokan oyuncu…

Onun adına fazlasıyla methiyeler elimizde mevcut. O zaman şöyle alalım. Müthiş bir profesyonel. Şimdi parke kokusunu alsa hala atar hala ribaund alır yani kısacası takımın o dönem olduğu gibi şimdide süper katkı yapar. Her daim sempatik gelen Robert Horry belki de Will Smith'e benzediği için fazla tanıdık gelen bir yüz.

Yapması gereken ise mevcut takımı olduğundan daha iyi zannedip, bu çekirdekle devam etmek. Amaç her sene takımyla şampiyonluk yaşamak. Evet, bu gerçekten de çok zor bir çizelge.  Son olarak Spurs takımıyla 2005 ve 2007 yılları arasında kazandığı yüzüklerle adeta evini müzeye çevirmiş durumda.
Basketbol taraftarı sabırsızdır, eminim şu an hasrettirler geçmişe bakıp paspas olmaktan. Ancak Robert Horry şimdiki nesle oldukça şık bir örnek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.