22 Nisan 2016 Cuma

Ah Şu Almanlar!!! Marcel Kittel

Her şeyi tanımlayabilmek mümkün mü? Her şeyi! Sorunun cevabı sizde saklı. Bazen hissetmek gerek, bir ressamın her fırça darbesiyle oluşturduğu tabloyu veya belki de her gün dinlediğiniz müziği. Zaten hissettiğimiz an vücudumuz da size ayak uydurmuyor mu? Ya da farkında olmadan mırıldanmalar...
Bisiklette böyle bir spordur işte. Esasında bisiklette takım sporudur. Ancak ne var ki selenin üstünde tek başınasınız.

Takım sporcuyu bir yere kadar taşır ve ondan sonrasını karşı taraftan bekler. Fikrimce velespitin en çekici yanı bütünün içinde tek olmanız! Bisiklet deyince de akıllara Hollanda, Belçika ülkelerinin yanı sıra, Tour de France geliyor. 
Gelin biz buna Benelüx Turu diyelim. Eee çıkalım o zaman yola. 2012 yılının Ağustos ayında Eneco Tour'a götüreceğim. Kısaca Eneco'dan bahsetmek gerekirse; 1948 yılında açılışını yapsa da yıllar yıllar sonra meyvesini verecekti. Hem maddi açıdan hem de medyanın ilgisizliği bir araya gelince organizasyon yapısında değişikliğe gidilmesine karar verildi. En başta arkalarına Eneco Enerji firmasını aldılar. Bunları da yeterli görmediler.



Hollanda, Belçika ve Lüksemburg'u içine alacak bir tur olarak şeklini almaya başladı. Zaman olarak da Ağustos seçince eksik parçalar tamamlandı gibi. Eksikleri yolların rotasını çizecek sporculardı. Şimdi 2012 yılının sıcağına dönme vakti.
Vuelta ile Giro'yla veya Tour de France ile boy ölçüşebilecek bir yarış oluşturulmaya çalışıldığı dönemde var olmaya çalıştılar. Kadim turları yerini dolduramadı tabi ki. Ama son yıllarda Boonen, Cavendish gibi isimlerin katılmasıyla zira şampiyon olmalarıyla dikkat çekmeyi başardı. 

Zorlu bir yıl geçiren Marcel Kittel Benelüx ile birleştikleri tur. Şansızlıklar peşini bırakmazken şeytanın bacağını kıracağını hissediyordu.Nasıl mı?
Eneco'nun ilk etabını kazanmıştı. Yeterli değildi. Sonra yeniden bir "lastik patlaması" Ama onu durduramadı. Kittel 4. etaba geldiğinde, takım arkadaşları (Argos Shimano) tarafından yarışın son dakikaları boyunca rüzgardan korumaları kendisini ileriye taşıyabilmek adına el pençe divan olmaları etap liderliğine taşıdı.

Kittel son saniyelerde tek başınaydı. Yolu, rüzgarı, rekabeti ve şampiyonluğu hissederek uzandı liderlik koltuğuna ve sonunda takımına teşekkür mesajlarına. Alman sporcunun büyük turlardaki etap birinciliklerini göz ardı etmemek gerek... 3 kez Fransa, 1 kez İspanya'daki sıçrayışı Cavendish ve vatandaşı Boonen'e göz kırpıyor. 
Yolda olmak, cümlesi bisikletçiler işlenmiş adeta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.