31 Ocak 2018 Çarşamba

Sol Ayaklı Sağ Kanat

Bir futbol takımının barınağı, çimleri yeni biçilmiş stadyumundan başka bir şey olamaz. Üstelik, taraftarı ve tarihi ile önemi yüksek mertebede ise dillere destan. 2016 yılıyla beraber Anfield’ın tadilat gören yeni yüzü, Liverpool’a kavuşmuşken, yeni futbolcularla da fazlasıyla adından söz ettirmekti. Haybeye giden transfer ücretleri ve sükse yapmış isimlerden çok, inandıkları oyunculara yatırım yapmaya karar verdiler.

Bunların yanına gereksiz ve fazla oyuncu transferi yapılmaması, Jurgen Kloop ile birlikte yeni politikaları olacaktı. Şüphesiz en önemli “isimsiz” futbolcu Mohamed Salah’dı. 
Hiçbir şekilde, geleceğin Pelesi, yıldız oyuncu, Messi’ye veya Ronaldo’ya gözdağı gibi ön adlar almaksızın sade biri.
O sadece bildiği işi yapıyor. Topu tüm kabiliyeti ile arkadaşına sunmak….

Liverpool’a geliş süreci de bir o kadar fantastik esasında. Adından belli olacağı gibi pek de Avrupai biri değil kendini duyurmak için çılgınca oyun stilli de yok. Mısır’da doğmuş ve yetişmiş birinin futbolcu olup, popüler Avrupa takımlarına transferi söz konusu olamaz. Fakat oldu!

Açılışını da Basel takımıyla yaptıktan sonra; bir gün Mohamed Salah’ın telefonu çalar, ama açan olmaz daha sonrası bir telaşla cevapsız çağrıyı gören Salah, kontörü de olamayınca, tekrar araması için whatsapp’tan mesaj gönderir. Mesajı gören Jose Mourinho!nun tekrar araması sonucunda Chelsea’ye transferi gerçekleşir.


Bugünlere öyle pek kolay gelmedi Salah. Bilhassa Mourinho’nun Chelsea’sisine! Evet, çok net bildiğimiz bir şey var ki, Chelsea ile yollar hep kesişecekti. Onların ilişkisi İtalyanlara da samimi gelecekti. Arada İtalyan takımlarına da uğramayı esirgemeyen Salah, Fiorentina-Chelsea, sonra bunun tam tersi, Fiorentina-Roma buradan tekrar Chelsea ve tekrar Roma ve yine Roma yine Chelsea…

Yorucu ama talepkardı, Mısırlı oyuncu. Hiç vazgeçemeyecekti. Ve daha da iyisi olmak için en iyi işi yapmaya devam etti. Çoğunlukla asistleri ile meşhur olsa da azımsanmayacak golleri yok değil. En son olarak Roma’da adından söz ettiren çok iyi bir sezon geçiren sol ayaklı sağ kanat, hızı ve zekası ile Liverpool’a ayak uydurmuş durumda.

Jurgen’in vazgeçemediği kanat oyuncusu bol maçlı Premier Lig’de 23 maçta 18 gol atıp 6 asisti ile yardımcı rolde ekibin tam da merkezinde. Hem defansına yardıma gidebilen hem de gol şansını yaratabilecek bitiricilikte. Liverpool’un her daim orta denge de giden yapısına biraz rahatlama getirdiği kesin. Çıkmaza girdiğinde yükünü hafifletecek ender isimlerden Salah, bundan sonra daha çok ismini duyacağız. Hazırlanın! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.