25 Ocak 2018 Perşembe

Bu Bir Alexis Sanchez Hikayesi

Premier Lig’de ikinci yarı başlamıştı ve yine Arsenal’i eleştirmelerin zamanı geldi. Büyük meblağlı transferler, yenilgiler ve yıllardan beri değişmeyen bir heyecan. Gerçekten değişmedi mi? İçinde barındıran kıpırtılar yok değil! Arsenal’in kenarda kalmış yıldızı Alexis Sanchez. Ve bir de onun trajik yaşamı oyununa da zuhur ediyor.

Hırsı ve zaman zaman beliren sınırları zorlayan agresifliği, vazgeçilmez kazanma arzusu, taraftarın tezahürü gibi kalıplara yerleştirebileceğimiz isim Sanchez.
Esasında o, Arsenal taraftarının sarılabileceği yeni bir dal, tutunabilecekleri adrenalin ve aslında en mühimi, yeni bir gelecek…
Ancak o son günlerde dergilerde, röportajlarda kimi zaman bir kitabın satır aralarında bu zamana dek doğuşunu orada durduğunu biliyor.

Evet, yılın o zamanına geldik. Futbolun, futbolcunun perdesinin aralandığı... Biraz üne kavuştuğunda ilmek ilmek dokunan geçmişi. Amerika kıtasının en verimli topraklarından Şili’de “şeytanın köşesi” diye adlandırılan Tocopilla’da doğan Sanchez, hem maddi açıdan hem de hayat koşulları açısından berbat bir bölge de yaşayınca para kazanmak için sokaklara atıldı. Aklınıza gelebilecek hemen hemen her çocuğun yapacağı işlerde eli ya bez tuttu ya da milleti eğlendirebilmek için taklalar attı.


O yıllarda okulla arası iyi olamayan Alexis’in bir o kadar da topla arası fazlasıyla iyiydi. Sürekli annesine; “ merak etme anne ben futbolcu olunca çok zengin olacağız ve istediğin her şeyi sana alacağım” sözleri gerçek yerini bulmuştu. Kısa ve sıska haline rağmen oynadığı oyunla kısa sürede Tocopilla’da konuşulmaya başlanmıştı bile.
16 yaşında Cobreloa takımıyla yeteneklerinin sınırlı olmadığını gösterdi.

Dünya’ya açılması Udinese takımıyla oldu. Aralarda Colo Colo ve River Plate takımlarına giderek rüşdünü ispatlasa da, Barcelona’nın radarına pek ala takılmıştı. Dünya’nın en iyi takımlarından birine imza attıktan sonra da Premier Lig’in kısmetsiz takımı Arsenal’e transferi gerçekleşir.
Premier Lig’in en zor liglerinden ve pek sesi çıkmayan Arsenal’de şu sıralar sürünceme de giden futbolu ayakta tutmaya çalışan isimlerden. Alexis Sanchez’in ayakta tuttuğu sadece Arsenal değil!

Okumuş olduğunuz yazının gerisinde, cümlelerinde Alexis ile karşılaştınız. Bu yazıyı okuduktan sonra aklınızda ona dair bir imge canlanacak. Muhtemelen “mücadele etmek” ve kendi savaşını vermek için “en iyi” olmak zorunda olduğunu hep bilerek yaşadı. Ve artık Arsenal'in yanına bir de doğup büyüdüğü yeri ayakta tutmaya çalışıyor. İşte bu bir Alexis Sanchez hikayesi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.