7 Nisan 2017 Cuma

Westbrook'tan Çok Daha Fazlası...

En yakın arkadaşı Khelcey Barrs’ın ölüm haberi, onları 15 yaşındayken sarsacaktı. Ansızın ve hayallerini yıkar şekilde… Russel Westbrook, Barrs’a göre cılız, çelimsiz ve  basketbol oynayabilecek potansiyelden epey uzak bir yapıdaydı. Barrs ise; gelecek vaat eden bir forvetten çok daha fazlası.
Aslında Westbrook’tan ayıran bir diğer yönü de, daha lise öğrenciliğinin başında olmasına rağmen bir çok okulun radarına takılmış olmasıydı.  

Bu durum resmiyete döküldüğünde, Khelcey'e hemen hemen her kolejden teklif yağarken, ayrılmaz ikiliden Westbrook, sadece iki takımdan almayı başaracak, ve böylece ilk defa yolları ayrılmış olacaktı.

Bu muhteşem beraberliğin sonu Khelcey’nin antrenman sırasında kalp krizi geçirmesi sonrası parkede verecekti.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Zira bu Westbrook için her anlamda dönüm noktası niteliğindeydi. Muazzam bir gelişim, diğer takım arkadaşlarından her daim en az iki saat önce antrenmana başlaması, azmi, her savunmada yere yıkılışı ve artık smaç vurabiliyor olması dahi bu sürece dahil.


Takım arkadaşları; “Barrs’ın ölümünden sonra Westbrook’un hayata tutunma gücü çok daha fazla arttı. O olay olmadan önce smaç bile vuramıyordu.” şeklinde dile getirmekten çekinmiyorlardı.
Esasında Westbrook en yakın dostu Khelcey’i hayatta tutmaya çalışıyordu. Kendini kandırmıyordu, bunu ciddi anlamda yaşatıyordu.

Westbrook sadece basketbol oynayarak Khelcey için bir şeyler yapabileceğine inanıyordu. Hiç de haksız sayılmaz. Onun bir parçasıydı çünkü. Çok çalışıyor, daha çok çalışıyordu. 
Taktığı bileklikle, (KB3) Barrs’ı her daim hissedebiliyordu. 2008 yılıyla beraber onlar hedeflerine kavuşacaktı. Seattle’a draft edilse de Oklahoma City Thunder’ın formasını terletecekti.
All-Star’a seçilip, iki yıl üst üste All-Star maçının en değerli oyuncusu olmayı hak edecekti.

Bir de kısa süre içinde ivmeyi yukarıya taşıyarak milli takım formayla Olimpiyatlara, şampiyonaların değişmez ilk beşine adını yazdıracak kıvamdaydı.
Akıllarda tek bir soru; Khelcey ölmeseydi, Westbrook sizce nasıl biri olurdu? Bunun cevabını asla bilemeyeceğiz. Ancak emin olduğumuz tek nokta onun için çok çalıştığı ve yılmayacağı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.