20 Ocak 2017 Cuma

Harden = Made in Ginobili

Bazı isimler vardır, “onda farklı bir şeyler var” dediğimiz isimler. James Harden tam olarak bu tanıma uyan biri. İzlerken insana keyif veren, maçta tat bırakan ve bir sonraki hamlesini merak ettiğiniz oyunculardan. Belki süper değil veya yetenekli de, fakat cezbeden bir şeyler var Harden’da. Öyle hissettiriyor! James Harden ismi telaffuz edildiğinde akıllara bir basketbolcu daha düşer. 
Şüphesiz Manu Ginobili ne vakit nerede olursa olsun konuşulur. Şimdi sanki bir şeyler daha şekillendi gibi ne dersiniz?

NBA’in en sevdiğim yönlerinden biri de draft edilmeden hemen önceki kolej kariyerinin mutlak olması. Harden’da bu yolu izleyenlerden biri olarak da Arizona State Üniversitesinde son derece şansı da yaver giderek NBA parkelerinde yer buldu. 
Mesela Demar Derozan’ın felaket kolej kariyeri James Harden’ın yolunu açmıştı. Şimdilerde Houston Rockets’in “mühim” oyuncusu olmadan hemen önce 2009 yılında NBA draft ile Oklahoma City Thunder’ın 3. sıradan seçtiği oyuncudur. Aslında farklı kılan bir diğer yanı da daha önceki adı Seattle Supersonics isminden hemen sonra seçilen ilk isim oldu, James Harden! Ve bu biraz da Oklahoma’nın alametifarikası olmuş.


Bir ilginçlik daha o zaman… Lise yıllarında çıkmaya başlayan sakallarını da draft edildiğinden beri kesmiyor. NBA oyuncularında pek de alışageldik bir durum değil esasında. Hatta sakallarını keserse; vücudundan bir parça gidecekmiş gibi hissedenlerden kendisi. Haklı sebepleri var!

Bir maç sonrası spikerle yaptığı konuşma esnasında; sakallarını kestiği takdir de 1 milyon dolarlık teklifi reddettiğini düşünmeden söylemişti. Anlaşılan sakal mevzusu daha çok konu olacak gibi. James Harden’ın asıl derdi fiziki görüntüsü değil, İdolü Arjantin’in efsanevi basketbolcusu Manu Ginobili’ydi. Birbirine olan benzerlikleri de yadsınamaz. Spurs döneminde de çoğu basketbolcuya önderlik etmiş, hayatlarına dokunmuş bir isim Ginobili! James Harden’ın, Ginobili imzalı hareketleri görmek mümkün.

Zira bundandır ki boşuna Made in Manu demiyorlar. Şimdi bunları bir kenara not ettikten sonra, NBA’in en iyi 6. adamı ödülünü de masaya yatırmak gerekecek. Bu ödül her yıl birine veriliyor, hak eden birine! Nispeten 6. Adam ödülüne layık olmaya en geç isim olarak parafını atıyor.

Size en başında demiştim demeyeceğim James Harden’da tabiri caizse “şeytan tüyü” var. Ve önünde bir hayli yıllar varken sıralandığı bu kadar cazip ve heyecanlı getiren bir isim daha yok. Bence Ginobili’de gizli gizli Harden’ı izliyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.