16 Aralık 2016 Cuma

Efes'in Perasovic'i

Basketbolun en güzel yanı nedir biliyor musunuz? Aslında sadece tek bir sebebe sığdırmamaktır. Belki son saniyeler ki buna katılmayan kalmayacaktır. Hiç beklenmedik anda gelişen smaçlar, üçlükler belki de… ve yine bunun gibi onlarca hareket.
Türk basketbolunun da bütünleştiği takımlardan biri Efes Pilsen çok pardon Anadolu Efes, türk basketbolunu tanımlayan temel taşlarından biri. Kendi çizelgesini oluşturup, buna göre başarı yolunu özümseyerek, Avrupa Basketbolunun standart başarılı kulüplerinden biri oldu. Neden olmasın ki, onlar oynadılar, onlar coşturdular, onlar  kazandı ya da kaybettiler.

Kemikleşmiş bir kadroları olmasa da Ivkovic’leri vardı. Onun tahtı da sallanınca derin ve geniş alana yayılmış koç arayışları sürerken kariyerinde çıkış arayan, potansiyeli yükseklerde olan oyuncuların parlatma hamlesini uzun yıllardır yapan Anadolu Efes kısa dönemde olsa flört ettikleri Velimir Perasovic’i getirdiler.
Burada İspanya’nın en skorer oyuncusu olarak veya İspanya’da koşulan All-Star kadrolarına seçilecekti. Bu da yetmeyip Koraç Kupasına yine nefes aldıracaktı. İçinde yetenekleri ile parlayan küçük yıldız; milli takımlar düzeyinde hem de Olimpiyatlarda ilk üç basamakta bayrağını göndere çekecekti.

Perasovic Anadolu Efes ile bu sezon pek de alışıla geldik gibi başlamamış olsalar da bu sezon ki güzel hikayelerinin en iyi sayfalarını kaleme almaları değil mevzu, geri dönüş yaptıklarında hiç bu kadar sıcak hissetmemişlerdi. Zira atılan her üçlük her kritik anda tüm oyuncular yanıyordu. Çünkü istiyorlardı. Ve bunu sahaya yansıtabilecek bir Perasovic’leri vardı. Hatırlayalım bir önceki sezon Baskonia’nın başında iken olağan yapıyı bozmadan oynatıp fazla da hatta hiç radikal değişimlere uğramadan “düz” denilebilecek koç havasındaydı!

Bazen penetreleriyle ile savunmaya tehdit oluşturuyor bazen de müthiş şutör dengeleri ile üst seviyelere çıkartıyor. Yeri geldiğinde de sorumluluk alan ve takımı sırtlayabilecek  oyuncuları olmaları…
Yani işin özü bir arada takım olduklarında kontrol edilmesi çok zor bir takım profili oluşturuyor. Sanki takımın başında Perosovic yokta Dimitris Itoudis var gibi. Sahi ne oldu bizim bildiğimiz Perasovic’e!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.