8 Kasım 2016 Salı

Mini Mourinho

"Tutku, ormana giden yol değil, ormanın ta kendisidir. Ormanın en derin ve vahşi tarafıdır hatta. Aynı anda perilerin hala dans ettiği ve zehirli yılanların dallarda uyukladığı..." demiş Tom Robbins. 

Kulübün telefonu aralıksız çalıyordu. Arayanlar büyük ihtimalle basın mensuplarıydı. Peşi sıra kesilmeyen röportaj istekleri bitmeyecek gibiydi. Ancak ne kulüp ne de Nagelsmann dışarıya açılmak istemiyordu.
Son zamanlarda yakaladığı başarı/lar bir anda medyanın kucağına oturmuş olarak bulacaktı. Julian Nagelsmann henüz 29 yaşında fakat Alman basını peşini bırakmıyor. Ne oynadığı futboldan ne de yaptığı açıklamalardan ötürü değil! 

Futbola FC Issing'te başlayan Nagelsmann, altyapı seviyelerinde Münih ve Augsburg takımlarının U-19'lar takımında oynayacaktı. Hatta kaptanlığını dahi yapacaktı. Augsburg'da yaşadığı sakatlıklar nedeniyle maç yapamayacak hale gelmişti. Böylece üst üste aldığı darbeler sonucunda U-19 kategorisinde futbolu bırakmak zorunda kalmıştı.



Spor hayatını, en azından şimdilik bitiren Julian Nagelsmann bu boşluktan kariyerine üniversitede devam ettirmeye başlayacaktı. Devamında spor bilimlerine geçecekti. Yani kapı kapıyı açacaktı... Biraz da insan kendi şansını yaratır felsefesi ile eski takımı Augsburg'a döner.
Bu sefer teknik direktör olarak! Zira bir dönem Thomas Tuchel ile çalışacaktı. Eskiyi yad eden Nagelsmann, bir diğer eski takımı 1860 Münih takımının hocalığını yapacaktı. 

Kendine yer bulmakta pek güçlük çekmeyen yetenekli genç yetenek, en son olarak TSG 1899 Hoffenheim takımına geçti. Önce U-17 klasmanında 4 yıl hem kendisine hem de oyuncularına hocalık yapacaktı.
Bir dönem A takımın yardımcı antrenörlüğünü yaptığında hocası Tim Wiese; Nagelsmann'a "Mini Mourinho" yakıştırmasını yapacaktı. Gözünü hırs bürüyen, bir o kadar sakin yapısı yapısı ile Julian, Uu-19 takımı ile Almanya şampiyonluğu yaşadı. Bu arada U-19 liginde şampiyonluk yaşayan en  genç teknik adam oluverdi.

Lakin A takımın teknik adamı yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı takımın başına Nagelsmann'ın geçmesine karar verdiler. (10 şubat 2016) ve bundan sonra film başlayacaktı.
Şimdilerde Bundesliga'nın yenilgisiz üç takımından bir olmuştu. Bu yıl Bayern Münih'e kancasını takan bir diğer takım olmayı başarmak pek ala zor iş...
Şampiyon olsun ya da olmasın Almanya'ya damgasını vuracaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.