11 Ekim 2016 Salı

Splash "Kardeş"

O, yorumcuların belli başlı kalıplara sığdıramadığı bir adam Klay Thompson. ESPN spikerlerinden Steve Kerr, Thompson için; "Duymazsınız. Nadiren konuşur. Ama o adam tam bir basketbolcu." Asıl istenen bu değil midir?
Konuşma ve sadece işini yap! Aradığımız kan tam olarak Klay Thompson. Çocuk yaşta Oregon'a taşınan Thompson, burada daha sonra NBA'de parkeyi paylaşacak Kevin Love ile yolları kesişecekti. Birçok takımda beraber oynayarak küçük yaşta göz doldurmaya başlayacaklardı.

Klay Thompson göçebe hayatına aralıksız devam edecekti. California'ya tekrar geri taşınan ve burada eyalet şampiyonluğu kazanarak, final maçında 7 üçlük atarak hem rekor kırdı hem de MVP olma yolunu açtı. Arkasından çaylak takımının en iyi beşine seçildi. 
Bunlar CV'sine eklendikçe 2011'de NBA draftına 11. sıradan Golden State Warriors takımı tarafından draft edilmiş oldu. 
Perdeyi açan draft hamlesinden sonra takımında bulunan Monta Ellis'in varlığı nedeniyle fazlasıyla yavaş giriş yapmış oldu.
Ancak en iyi yapmış olduğu işlerden biri de potansiyelini fark ettirmek olacaktı ki, bu konuda Golden State Warriors'un yöneticileri de önünü açmayı ihmal etmeyeceklerdi.



2012-2013 sezonuyla beraber Stephen Curry ile beraber fileleri coşturmaya doyamayacaklardı (483 üçlük). İşte bu başlangıç onlara Splash Kardeşleri hediye edecekti. O sezon Warriors'ta kariyerinde ilk play-off oynama başarısının mimarlarındandı. Hemen bir sonraki sezon 484 üçlük atarak rekorlarını pekiştirmişlerdi. Her an yeni bir rekora koşan ikilide 2014-2015 sezonuyla başarıları taçlanacaktı.

Thompson o sezon hem All-Star hem de NBA şampiyonluğunu tadacaktı. Fakat bu kadar iyi giden kariyere çomak sokan medyasız olmazdı. Olamazdı!
Sürekli Stephen Curry'nin öne çıkartılması, imkansızı başaranın tek bir isme bağlanması... İkinci plana atılan Klay Thompson oluşu... Bu kadar sersemletilen olaylar silsilesini önemsemiyor olması; Doğrusu, Thompson'ı zerre sarsmıyordu. 

Sadece Warriors'ın en iyi şütörü değildi aynı zamanda ABD takımının en önemli üçlük makinasıydı. Elbette tek başına değil! Unutmayın ki basketbol takım oyunudur. Stephen Curry ile olan birlikteliği Warriors'u sırtlarken asla yeteneklerinden ve potansiyelinden taviz vermedi. 
Onlar sadece Splash Brothers olarak orta sahadan üçlük gönderen takım arkadaşlarıydı. Daha fazlasına asla fırsat vermedi. "Kimsenin benden önde olmasını asla kabul etmeyeceğim" dedi Spalsh Brother...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.