25 Ekim 2016 Salı

Çıraklıktan Ustalığa; Tony Martin

Bazı sesler vardır, oldukça özeldir fakat büyük değildir. Bir nevi kendi yoluna taş koyarlar. İşte bu durumda o sanatçıyı kariyerini istikrar kelimesinin epey uzağına taşır. Üstelik kendi elleriyle. Tony Martin ismine pek de aşina olmayabilirsiniz ancak Black Sabbath grubunu duyunca anımsayacaksınız.
Açık konuşmak gerekirse, gereken değerin verilmediği Black Sabbath vokalisti diyerek geçiştirdiğimiz gölgede kalmış bir vokalist... Tüm Tony Martin'ler için geçerli bir cümle değil!

Alman bisikletçi, Tony Martin tüm olumsuzluklara karşı gelmeyi açık yüreklilikle gösteriyor. İşin ilginç tarafı öyle aman aman başarılarla gündemi doldurmuyor. Sakin duran fakat gerektiği zaman gerektiği yarışta adından söz ettirmeyi başarıyor. Ve bunun devamı gelecek türden... Net!

Bu yıl 2016 UCI Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası biraz farklı bir atmosferde, rota da gerçekleşti. Biz Katar'ın başkenti Doha da düzenlenmesine alışmaya çalıştıkça bisiklet dünyasına damgasını vuran Peter Sagan medyayı çalkalıyordu.



Gizli kahraman gökkuşağı mayonun keyfini sürerken... Bireysel zamana karşı yarışın, podyumun ilk basamağına çıkan Alman bisikletçi Tony Martin bununla beraber Fabian Cancellara'nın 4. kez Dünya Şampiyonluğuna ortak oldu. Ona üstün Alman teknolojisi dersek haksızlık etmiş olmayız. 
2012 yılında da Omega Pharma takımıyla zamana karşı ve bireysel zamana karşı üst üste dünya şampiyonu olarak gökkuşağı mayoyu sırtında taşımaya tekrar tekrar hak kazanmış teknoloji!

Bunun yanı sıra 2013 yılında da İtalya ve Fransa turlarını boş geçmedi, Tony Martin. Öyle yarışları var ki; tekrar tekrar izleme sebebi olabiliyor.
2014 Fransa Bisiklet turunun 9. etabını neredeyse tamamını forse ederek kazandı. Bu etabı özel kılan ise; zamana karşı yarışlarda rakip tanımamasına rağmen, tırmanış etabı olan 9. etabı zaferle sonuçlandırdı. Tony Martin'i Tony Martin yapan özelliklerden biri ise; tırmanış etaplarında dahi selesinden kalkmayarak yollara meydan okumasıdır.

Aslında Alman panzeri hikayesine 2010 yılında başlaı. 2012, 2013 derken hiçbir yılı pas geçmeden zamana karşı yarışların kralı oldu. Saniye hatta salise farklılıkları ile Cancellara ve Froome karşı kaybettiği sarı mayo kehanetini yenmek için şu saatler de yayınlanmış 2017 tour de france iple çekiyor olacak...
2017 beklemeden tozlu raflara dönmeden olmaz. Nibali, Froome, Contadar, Sagan, Cavendish, Valverde gibi tüm klasik bisikletçiler oradaydı. Martin de. Tour de France tarihinin en epik ve efsanevi galibiyetini aldı. Yetti mi? Hiç sanmıyorum. Asıl oyun şimdi başlıyor. To be Contiuned 2017...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.