4 Mart 2016 Cuma

King James, LeBron James

Önce playoff'ları atlatmalıydı. Aksi gibi ilk şutu hiçbir şeye değmeden sonuçlandı. Daha da ilginci ilk All-Star maçında yine ilk şutu hiçbir şeye değmediğini yani airball olduğunu biliyor muydunuz? Kim mi? Çok daha fazla şaşıracaksınız. Mesela kolay bir ipucu versem. Cleveland Cavaliers desem akla ilk gelen Lebron James ile noktalarız. Başarılarıyla konuşulan Curry-James çekişmesini 2015 yılı boyunca dillere pelesenk olmuş bir NBA efsanesi/efsaneleri.

NBA aslında sadece bir basketbol ligi olmaktan çok uzun süre önce çıktı. Müthiş pazarlama stratejileri ve devasa paralarla atfedilen muazzam bir pazar alanına dönüşüverdi. Yani artık belli başlı takımların şampiyonluk mücadelesi verdiği bir lig olmaktan çıktı. James'te bu furyaya para kazandıran ve kazananlardan biri. 



18 yaşındayken, 2003 sezonunda NBA Draft'ında Cavaliers tarafından seçilen basketbol sahalarına hünerlerini göstereceğini henüz kimsenin haberi yoktu. NBA'de oynamaya başlamadan, Nike ile 15 milyon dolarlık ayakkabı kontratı imzaladı. Tam anlamıyla artık ayakları sağlam basıyordu. Peşi sıra izleyen haber başlıkları da "en iyi genç oyuncu" olarak başlayacaktı. Birinci sıradan Draft edilen birinin otoritere ters düşmesini bekleyemeyiz öyle değil mi! Hayal kırıklıkları da olmadı değil.

Ancak James tüm benliğiyle ve de yeteneğiyle Cavaliers daha da yukarılara taşıyacaktı. Takımına üst üste başarılara dizerken James'e de rekorların ve zaferlerin tadını çıkarmak kalacaktı haliyle. NBA'de ilk yılında "yılın çaylağı" ödülünü kazanması bir yana arka arkaya 3 sezon hem NBA All-Star'a hem de NBA'in en iyi takımına seçilerek okları hedefi haline getirdi. 

İşin aslı o da seviyordu bu ilgiyi. 2007'deki playoff'lara taşıma mücadelesi bir ilkti aynı zamanda. 15 yıl öncesine göre bir ilk. Önce Doğu Konferans finalini sırtladı. İşte Cav'a bir ilki yaşattığı NBA finalinden başka bir şey olamazdı. Hemen ertesi yıl ara vermeksizin Pekin Olimpiyatları'nda (2008) altın madalyayı boynuna sonuna kadar hak edenler arasında. 
Bunu haklı çıkaran ise MVP (en değerli oyuncu) ödülünü almasıyla kanıtladı. Hemen hatırlatayım 2006 yılında da yine MVP ödülünü almayı başarmıştı.

Attığı sayılar, ribaundlar ve de asistleriyle rekor kırarken yerinde duramayan yaramaz çocuk misali durdurmayı da başarabilen çıkmadı. Dipnot; 12000 sayı barajını aşan en genç basketbolcu olduğunu bağlayarak Curry'e gelebiliriz. Çünkü James'i yavaşlatmayı başaran tek isim. Dikkat! Yavaşlatan, durduran değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.