30 Kasım 2015 Pazartesi

Jamie Vardy Diye Yazılır, Rekor Kralı Diye Okunur!

Merak etmeyin, bugün ne bonservis rekortmenlerinden ne Harry Kane ve Eden Hazard veya Sergio Agüero ya da Mesut Özil'i, Premier Ligin ünlü isimlerini göremeyeceğiz. Üzgünüm! Hem bence dön dolaş sıkıldık. Yeni, taze soluk istiyoruz. Mesela Jamie Vardy gibi. Neden olmasın! Şaşırmaya hazırlanın. 
Avrupa'da değil sadece tüm Dünya altyapı girişimleri için kolları sıvadı. Bir de gözden çıkardıklarımız, çıkardıkları var. Tam 10 yıl önce karbon fiber üreten bir fabrikaya işçi olarak para kazanmaya başladı. Bir dakika izninizi istiyorum. Hayatına işçi olarak başlamadan önce futbol aşkıyla Sheffield Wednesday'in altyapısıyla o çok büyük tutkusu futbola ilk şutunu çekti. 

İşler istediği gibi gitmiyordu. Gidiyordu da gitmiyordu. Kulübü tarafından yeterli görülmeyince, serbest kaldı. İşte o dakika da futbol sevdasının bir kara sevdadan ibaret olduğunu anlar ve işçi olarak tutunmaya çalışır. İçindeki futbolu amatör ligde forma giyerek devam ettirir. Attığı gollerle amatörden çok daha fazlası olduğunu gösterir. O harikalar yazmaya devam ederken, diplerde yüzen FC Halifax Town takımını ayakta tutam adam olur. 1 yıl sonra da Fleetwood Town'ı profesyonel liglere sırtlayan futbolcunun çok ötesinde olmaya başlar.



Onun hedefi doğup büyüdüğü şehirde Sheffield'a hayallerini gerçekleştirmekti. Basit ve çocuksu bir hedef. Her çocuğun hayalini kurduğu gibi. Bir adım daha önde hayal! Tahmin edemediği futbolculuk kariyeri İngiltere sınırlarını zorluyor. Şimdilerde. 2012 yılında attığı imzayla Leicester City "değişim ve dönüşüme" hazırlanın dedi. Herkes takım elbisesini giydiyse yola koyulabiliriz. Bir sonraki yıl Premier Lige yükselen Leicester City sezonun en değerli oyucusu olmasıyla onurlandırıldı. Büyük onur!

İlk yıl takım sudan çıkmış balığa dönüşünce, ortalarda seyreden bir performansla gözlerden ırak bir futbol izlettiler. Bu arada Vardy sadece 5 gol atabildi. Fırtına öncesi sessizlikti bunun adı. Ya da adını siz koyun! Efsane gibi 2014-2015 sezonuna hazırsanız, hızlı bir başlangıç yapalım veya mahalle kültürüyle büyümüş, ideallerin peşinden yürüyen Vardy gibi.
Bir önceki sezona istinaden, istikrarlı ve hırslı bir Leicester City, Jamie Vardy vardı. Üst üste 9 maçta gol atarak bunu başaran ilk İngilizdi. Küçük bir engel vardı. Ruud Van Nistelrooy engeli. O gözüne kestirmişti bile. 



2015-2016 sezonu Premier Lig için çekişmenin hat safhada yaşandığı, ne ilginçtir ki Mourinho'nun söyleyecek hiç bir şeyinin olmayışı, Liverpool'da Jürgen Kloop'un transfer edilmesi konuşulurken, ilk yirminin sahibinin yer değiştirmesi rekabetin dozunu açıklıyor. Aynı zamanda yeni rekorların yılı. Üst üste 11. maçında da gol atarak Nistelrooy'un rekorunu geride bıraktı. Hem şu anda 13 golle gol kralı olarak başı çekiyor. 
Yani gerçekten "yok artık" diyebiliriz. 

Milyon dolarlık futbolcular konuşuluyor. Kimisinin gerçekten haklı olarak, gıpta ederek konuşuyoruz. Barcelona'daki muhteşem 3'lü gibi ( Messi, Suarez, Neymar). Kimileri de bencilliğinin ve egosunun kurbanı oluyor (Ronaldo). Bir de mütevazi olanları var (Lewandowski). Bir şekilde hepsi izlettiriyor kendisini. Ama Vardy için herhangi bir tanınmışlıktan bahsetmek zor, ta ki rekor kralı olana dek. Süre alamayan futbolcular, maç programlarının yoğunluğundan şikayet eden ilk 11'ler, baskılar ve mağlubiyetler. Bunlarda futbolun dikeni, katlanmasını bilene ki Vardy gibi kapılar her zaman açık kalır. 

Bir de o yeteneği görebilmek bu noktada Leicester City'nin şans tanıması ve takıma bu şansı yaşatması ayrı bir konu başlığı. Henüz ligin ilk yarısı, bu rekorun üstüne daha çok yazılıp, çizilir. Bir kez de paha biçilemez isimleri değil de gizli kalmış oyuncuları konuşalım ne dersiniz? 
Sizleri bilmiyorum ancak Jamie Vardy'nin sızlanan, şikayet eden oyunculara söylediği bir şeyler var. "Ben hiçbir şeyden şikayetçi değilim, hayat muhteşem bir şey!" Sanırım bu sadece futbolculara gitmemiş!

2 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.