26 Kasım 2015 Perşembe

Gölgesinde Olmak Ya Da Olmamak; Andre Greipel

Ne konuda olursa olsun ev sahibi olmak beraberinde birçok sorumluluğu da getiriyor. Bu spor anlamında çok daha fazlasını istiyor. Ateşli taraftarı sakinleştirmek için morfin etkisi yaratan yöneticilerin maç öncesi yatıştırma teknikleriyle ateşini alır. Bu anlatılanlar çoğunlukla hentbol, basketbol, voleybol türündeki salon sporlarında ve de yere göğe sığdıramadığımız futbolda karşılaşılan bir durum. Gelin görün ki bisiklet sporunda destek için ya başlangıç ya da bitiş çizgisinde sevgi gösterisi yapabilirsiniz. Bu da açık ve geniş alana yayılmış sporları handikabı. 
Bu noktada devreye ev sahibi olmak giriyor. Yani özellikle bisikletçiler için! Bu konuda Alman Andre Greipel bizlere ders verir nitelikte.

Greipel diğer oyunculara göre çok daha tecrübeli ve bunu konuşturmasını bilen bir oyuncu. Genellikle takım arkadaşlarının yardımına koşan, kendisi ikinci planda kalmayı tercih etse de bilhassa Türkler çok yakından tanıyor, takip ediyor. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda kazandığı etaplar, birincilikleri yanı sıra eğer finişe giderken yanınızda Andre Greipel varsa usul usul kenara çekilin, çünkü artık kazanma şansınız yoktur. 
Bu yıl Tour de France'de yaşanılan kazalar damgasını vurdu, buradan kendini sıyıranlar, yarış sonlarında gövde gösterileri yaptılar. 



Greipel bu yıl Fransa'da 4 etap kazandı. Tırmanış etaplarında dakikalar sonra geriden gelse de akıl dolu sprinter olduğunu hatırlattı. İtalya, İspanya, Fransa turları dünya çapında üne yayılmış organizasyonlar ve hem bunların üzerinden yorumlar yapılıyor hem de Dünya Bisiklet Şampiyonası üzerinden. Bir de pek bilinmese de UCI Bisiklet yarışmasının önemli etaplarından biri olan Vattenfall Cyclassics Hamburg Turunu ev sahibi Andre Greipel kazanması. Burası benim mekanım dercesine kazandı. 
Bu etabı daha önemli yapan Hamburg ve çevresinden olmak üzere 800.000 insanın bir arada izliyor, salon sporlarına meydan okuyor olmasıydı. Greipel ev sahipliğini yapmadan önce yaşadığı misafirlikler çok canını yaktı belki ondandır, ondan hızlısının olmaması, bir haykırış, başkaldırıdır. Cevap Andre Greipel'de. Ama bazen de görünen köy kılavuz istemiyor. 

Tarih Alman bisikletçi için her zaman doğru yönde ilerlemedi. Yapraklar çoğu zaman aleyhine dönmüş olabilir, engeller çıktı önüne bazen aştığı, bazen takıldığı... Lakin tarih 2012 yılının Temmuzunu gösterdiğinde lehine dönmüştü. 


Hamburg Bisiklet Turu
Mark Cavendish aynı zamanda Greipel'in takım arkadaşı. Ne arkadaş ama! Sürekli kavgalı olduğunu ima eden dedikodular ki çok da haksız sayılmazlar. Greipel'in bir kez dahi pes ettiğini, lanet okuduğunu, belki de bir kötü bakışını dahi göremezsiniz. O sadece görevini yerine getirir, sahneyi şov yapanlara bırakır. 
İlginçtir ki 2012 yılında Cavendish bitime bir kaç kilometre kala düştü ve oyun, sahne, kürsü hak edene 6 yıldır Cavendish'in gölgesinde kalan Andre Greipel'e kaldı. 

Artık o özgürdü. Tabii ki de kariyeri boyunca karşısına çıkan tek isim Cavendish olmadı, olmayacakta. Onun tek amacı yeteneğine ihanet etmemekti. 
O gün Mark Cavendish düşmese bütün bunlar yaşanacak mıydı? Hiçbir zaman bilemeyeceğimiz belki ama Greipel intikam yemeğini soğuk bakışlarıyla yedirmişti. Hem ne fark eder ki o gün düşmese, etkili silahları, zafer ve yetenek onun içinde var olduğu sürece!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.