12 Ağustos 2015 Çarşamba

Kuralsızlar: Galatasaray Liv Hospital

Bir maç düşünün, pardon önce bir takım... Maddi sıkıntılar belini bükmüş, kadrodaki çoğu oyuncusu sakatlıkla boğuşurken, bazı oyucular da parasını alamadığı için sözleşmesini feshetmiş bir takım.
Böyle çalkantılı ve hırpalanmış bir takımın kümeye düşmemesi bile şaşılacak hali vaziyete dönüşmüşken 16 takımlık TBL'de ilk 8'de kalabilme mücadelesi vermiş.

Sarı-kırmızılı ateşli taraftarını da bir kenara not etmenizi de öneririm. Düşünce gücünü zorlayan Ergin Ataman'ın öğrencileri son sınavlarını veriyordu. Üstüne üstün 11 kişilik kadrosunda 4 oyuncusunu sakatlık dolayısıyla bench yerine sedye oturtmuşken. 
Play-off'larda mücadelesi izlenmeye yeterli bir sebepti.

Tüm basketbol severler şundan emindi bu maçların galibi Fenerbahçe Ülkerdi. Yalnız atladıkları hususlar vardı. 
Taraflı tarafsız gözünü kazanma hırsı bürünmüş Ergin Hoca ve aynı düşünceyle hareket eden 7 dev adam. Yürekleri dev adam!


Bu noktada parantezimi açmak istiyorum. Abdi İpekçi'yi dolduran taraftarın müthiş desteği, filizlenen Galatasaray'ı seri de 1-0 geride olmanın stresiyle dişe diş maç şöleni yaşattılar.
Kıran kırana maçta eksik olmayan taraftar slogan ve tezahüratlarıyla taze kan depoluyordu sarı-kırmızılı ekip.

Koçun oyuncuları şu durumda dahi motive ve fırsata çevirmesi, tek kelime ile "helal olsun" sana dedirtiyor. Galatasaray her ne kadar play-off'larda elense de taraftarlar, oyuncuların gösterdiği bu tarihi maçla bir başka perspektiften bakmasını sağladı.

Bu maçın dahilinde, maçın adamı tereddütsüz Sinan Güler'di. Neden mi? sorusunu da "ayıp" algılar. Büyük bir istekle bu şahane insanı harflere dökmek isterim.

Takımın tabiri caizse 2. teknik adamı. Cimbomu ayakta tutan sayıları bir bir potaya yollarken Zisis'le kafa kafaya çarpışırlar. Uzun süre yerde kalan Sinan'ın kaşına maç esnasında  7 dikiş atılır ve durmaksızın maça devam eder, sayılarına da.


Önce çarpıştığı Zisis'in maç oynanırken yanına gidip durumunu sorar. Daha devam etmeye gerek var mı? Centilmence ve sporcu kişiliğine 1 maçta anlamlı çok şey sığdırmıştır Sinan Güler. Salondan kopan alkışları duymaksızın attığı basketle 1 sayı farkla tarihi maçı kazanır Galatasaray Liv Hospital.
Basketbola dair tüm enstantaneler yaşanmıştır maçta. 

Aslında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilse de çok şey kazandırdı. Hem basketbola hem de bizim gönüllerde. Düşünce gücünü zorladığının farkındayım. Sporun bu denli zevkli ve karakterli kaldığını görünce kıpır kıpır oluyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.