23 Haziran 2015 Salı

Toprak, Çim Demeden... Roger Federer

Uzun bir gölge belirir toprağın üzerinde. Gelen tek ses toprakta çarpışan küçük taşların savruluşları. Kimse bilmez kim olduğunu. Ancak şapkasının gölgesinden keskin bakışları sahaya göz dağı verir. Ve sahne Ekselanslarının namı diğer FedEx (Federer Express).



İsviçreli tenisçi Roger Federer 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan erkekler tenisine tarihine adını yazdıran ilk tenisçi olması ile birlikte Björn Borg'un Wimbledon'daki 5 kez üst üste kazanma rekoruna ortak olmayı başararak başarı ve şampiyonluk merdivenlerini emin adımlarla çıkarken üstün performansından dolayı arka arkaya 4 kez " Laureus World Sportsman of the Year" ödülünü de kazanmıştır.



Ekselanslarının unutulmayan bir maçı vardır ki kimsenin bitmesini istemediği bir maç. Hakemin her "berabere" demesiyle seyircilerin yüzündeki tatlı tebessüm ve bitmeyen alkışlar.
2008 yılı yer Wimbledon tenis turnuvası maçın ayrı bir önemi final adını taşıyor olması. Üstelik Rafael Nadal'la. Ekranlardaki ve korttaki seyirciler tırnaklarını yerken maçı 3-2 kaybetmişti Federer. 
Muazzam ve nefes kesiciydi!


Buraya kadar gelinmesi kesinlikle büyük bir başarı hikayesiyle dolu ve yıllar ilerledikçe bir yenisini daha raketiyle havalandıracaktır. Birçok şehirde başarılara imzasını atarken neden Türkiye'de uluslararası tenis organizasyonlarında yok diye sorguluyorsun.

Biraz geç olduğunu düşünsem de yıl 2015'te İstanbul Open Tenis Turnuvasını konuşur bulduk kendimizi. Organizasyonu büyük yapan Federer'in katılıyor olmasıydı elbette. Tüm şehirlerde bilet nasıl bulacağız rüzgarı esiyordu. 
Uzun süredir toprak kortta oynamaması Federer'i bir hayli zorlasa da 6 yılın sonunda toprak da zafere kupa kaldırmayı bildi.
2009 yılından beri kırmızı toprak kort turnuvası kazanamayan Majesteleri İstanbul Open'da şampiyon olmuş ( Pablo Cuevas'ı 2-0 yenerek) ve 85. kupasını kaldırmıştı. İstanbul'la birlikte 19 ülkede zafere ulaşarak imzasını attı. 

Yapılan eleştirilere rağmen Dünya ikincisini daha çok ayakta alkışlanacak gibi görünüyor. 
Türkiye'de daha geniş kitlelere ve tenis alanında ilerlemek isteyenler adına bu tip turnuvalar büyük önem taşıyor.

Teşekkürler. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.