24 Haziran 2015 Çarşamba

Potada Masal Yazanlar: Potanın Perileri

Parkeler büyük bir intizamla yerlerine oturtuluyordu usta eller tarafından. Son bir cila çekildikten sonra ustalar ellerini tulumlarına sürdükten sonra memnun bir yüz ifadesiyle sahayı boşalttılar. Her başarının mutfak kısmı vardır. Bir takıma seçilmek, kendi liginde ilk ikiye girebilmek ve adını duyurmak arkasından milli takıma seçilmek.

Zafere ve başarıya açılan perdeler üstüne üstün kadın eliyle. "Biz iddialı bir takımız. Çok dikkatli ve konsantre olmamız gerekiyor. Bu maçı kazanmak istiyoruz." dedi Ekrem Memnun. Takımımızın başında başarıyı perçinlemiş teknik adam. Potanın Perilerinin her birini tek tek anlatmak istesek sayfalarca sürer elbetteki. Ancak 2011 Kadınlar Avrupa Basketbol ikinciliği ile başlayan ve 2014 tarihinde Euroleague Women şampiyonluğuna (Galatasaray ile) ulaştıran Koç için apayrı sayfalar açmak gerekir. Başarıya her zaman titizlik ve inanarak gelen Ekrem Memnun!


Koçun yanı sıra takımımızda oldukça tecrübeli isimler var ki Avrupa'da yankı uyandırıyor.
WNBA'de oynayan ilk Türk kadın basketbolcu ve de milli takımın sonsuz saygısını kazanmış Nevriye Yılmaz. Milli takımımız için büyük bir rol model taşıyor. En iyiyi isteme arzusu, hiç bitmeyen mücadeleci ruhu ve tecrübesi ile daha çok yıllar takımımızın formasını gururlandıracaktır.  Bazı kesimler artık daha fazla katkı sağlayamaz demesine rağmen performansını her geçen gün üstüne çıkarak eleştirenlere üçlüğü gönderdi.

Takımda birçok tecrübeli isimden bahsetmek mümkün. Işıl Alben, Birsel Vardarlı, Bahar Çağlar, Şaziye İvegin ve kenardan gelerek katkı sağlayan periler...

Etkileyici geçmiş, hiç beklenmedik anda gelen turnikeleri, asistleri ve güçlü savunmasıyla uluslararası başarılarla dolu Işıl Alben. Gerçek bir oyun kurucu.

İsmail Şenol'unda dediği gibi "Bayan son çeyrek" Birsel Vardarlı. Son dakikalarda atığı üçlük atışlarıyla fileleri havalandıran, takıma her daim inancıyla güç veren isim.

Sahanın her yerinden attığı isabetli atışlar ile de ciddi tehdit oluşturan Bahar Çağlar.
Türk vatandaşlığı alarak milli formayı terleten LaToya Sanders yadsınamaz desteği ile yeni güçler katmış olduk. Hemen hemen her maça ilk beşin içinde çıkan bir isim oldu.

... ve daha diğer masal yazan Potanın Perileri.

Enerjilerini ve tutkularını oyuna katarak önce takım olmayı sonra zafere masal yazan periler.

Teşekkürler.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.